Fra spildevand til havvand

Fag: Natur/teknologi
Trin: 5.-6. klasse
Varighed: 2,5 time

Dette forløb er vores grundforløb tilpasset 5.-6. klasse. Her kommer eleverne tæt på spildevandets forunderlige verden, idet de får indsigt i, hvilken rolle de selv spiller i vandets og naturens store kredsløb, og hvorfor spildevandsrensning er vigtigt for havmiljøet.

Derudover dykker eleverne ned i den mikrobiologiske verden, når de i laboratoriet skal lave forsøg, der efterligner den biologiske rensning.

Forløbet har fokus på spildevandets vej gennem renseanlægget og påvirkning af havmiljøet ved udledning. Vi besvarer bl.a. spørgsmålene:

Hvad sker der med spildevandet på dets vej gennem renseanlægget?
Hvilken rolle spiller bakterier i spildevandsrensning?
Hvorfor er det vigtigt at rense spildevand?

Forløbet understøtter specifikt arbejdet med færdigheds- og vidensområderne Teknologi og Ressourcer, Natur og Miljø samt Stof og Energi indenfor Natur/Teknik faget.

Bemærk: Alle forløb hos KloakLab begynder med en rundtur på anlægget – så gør dig klar til at se, høre og ikke mindst lugte spildevandet!

.

Forberedelse inden besøg

Du kan med fordel forberede eleverne til besøget ved at se en lille film om renseprocessen (2min), eller kigge på vores online materiale om spildevandsrensning til mellemtrinnet her (dele af materialet vil blive gennemgået på jeres besøg).

KloakLab står klar med kompetente formidlere, og vi glæder os til at dele ud af vores faglige viden. Formidleren håndterer den almene klassestyring under besøget, men vi forventer at den ansvarlige lærer/underviser deltager i forløbet og tager sig af de situationer der må opstå, hvis elever/studerende bliver mere støjende eller på anden vis forstyrrer forløbet.

.

Forløbet tilbydes på:

Sikkerhed og ansvar:

Vi gør opmærksom på at jeres besøg på renseanlægget er på eget/skolens ansvar, og det er læreren/underviseren der har ansvaret for eleverne/holdet under hele besøget.

Det er ikke tilladt at gå rundt på anlægget uden en formidler.

Renseanlægget er en arbejdsplads med mere end 50 aktive medarbejdere, maskiner og bassiner med spildevand. Derfor er der en række sikkerhedsregler, som I skal følge.

Af hensyn til trafik og anlæg skal de besøgende holde sig samlet og til enhver tid følge formidlerens anvisninger.

BIOFOS har ikke ansvar for personlige ejendele.

BOOK HER