Fra spildevand til havvand

Fag: Natur/teknologi
Trin: 5.-6. klasse
Varighed: 2,5 time

Vi oplever nogen gange at vores booking kalender ser helt optaget ud. Er det tilfældet for dig, så prøv en anden browser eller ring til os, så finder vi en løsning!


I KloakLab kommer eleverne tæt på spildevandets forunderlige verden. De får indsigt i, hvilken rolle de selv spiller i vandets og naturens store kredsløb.

I vores laboratorium arbejder eleverne aktivt med forsøg der knytter sig til biologisk rensning af spildevand

Vi dykker ned i den mikrobiologiske verden og arbejder med den biologiske renseproces hvor eleverne bl.a. undersøger hvordan husholdningskemikalier (rengøringsmidler) påvirker renseprocessen. Eleverne laver små forsøg og fremlægger resultatet for hinanden.

Vi ser i mikroskop og ser på alt det liv som er i en dråbe spildevand. Og så skal vi selvfølgelig ud og se (og lugte) renseanlægget.

Forløbet er tilrettelagt med vægt på faglighed og dialog, hvor eleverne deltager aktivt og udføre naturvidenskabelig gruppeøvelse.
Inden forløbet og forventninger:


Forberedelse

Forbered eleverne til et besøg ved at

KloakLab står klar med kompetente formidlere, og glæder os til at dele ud af vores faglige viden. Formidleren håndterer den almene klassestyring under besøget, men vi forventer at den ansvarlige lærer/underviser deltager i forløbet og tager sig af de situationer der må opstå, hvis elever/studerende bliver mere støjende eller på anden vis forstyrrer forløbet.

Forløbet tilbydes på:

Det med sikkerhed og ansvar:

Vi gør opmærksom på at jeres besøg på renseanlægget er på eget/skolens ansvar, og det er læreren/underviseren der har ansvaret for eleverne/holdet under hele besøget.Det er ikke tilladt at gå rundt på anlægget uden en formidler.
Renseanlægget er en arbejdsplads med mere end 50 aktive medarbejdere, maskiner og bassiner med spildevand. Derfor er der en række sikkerhedsregler, som I skal følge. Af hensyn til trafik og anlæg skal de besøgende holde sig samlet og til enhver tid følge formidlerens anvisninger.

BIOFOS har ikke ansvar for personlige ejendele.

BOOK HER