Vi renser spildevandet

Fag: Natur/teknologi
Trin: 3.-4. klasse
Varighed: 2,5 time

Dette forløb er vores grundforløb tilpasset 3.-4.klasse. I forløbet lærer eleverne om vandets kredsløb, og hvorfor det er vigtigt at rense spildevand. Vi laver kunstigt spildevand sammen, og eleverne laver et forsøg, som efterligner den mekaniske renseproces. Derudover spiller eleverne “sorteringsspillet”, hvor de lærer, hvad der må komme i kloakken og hvad der ikke må.

Forløbet har fokus på elevernes forhold til deres spildevand, og hvad der sker på renseanlægget. Vi besvarer bl.a. spørgsmålene:

Hvad er spildevand, hvor har det været før det kommer ud på anlægget, og hvor skal det hen bagefter?
Hvordan gør vi spildevand renere?
Hvilke ting må komme i toiletter, og hvilke ting må ikke?

Forløbet understøtter specifikt arbejdet med færdigheds- og vidensområdet Teknologi og Ressourcer indenfor Natur/Teknik faget.

Bemærk: Alle forløb hos KloakLab begynder med en rundtur på anlægget – så gør dig klar til at se, høre og ikke mindst lugte spildevandet!

.

Forberedelse inden besøg

Du kan med fordel forberede eleverne til besøget ved at høre et afsnit af Radionauterne om der, hvor kloakken ender (20 min) eller se BIOFOS’ egen film om renseprocessen (2 min).

KloakLab står klar med kompetente formidlere, og vi glæder os til at dele ud af vores faglige viden. Formidleren håndterer den almene klassestyring under besøget, men vi forventer at den ansvarlige lærer/underviser deltager i forløbet og tager sig af de situationer der må opstå, hvis elever/studerende bliver mere støjende eller på anden vis forstyrrer forløbet.

.

Forløbet tilbydes på:

.

Sikkerhed og ansvar:

Vi gør opmærksom på at jeres besøg på renseanlægget er på eget/skolens ansvar, og det er læreren/underviseren der har ansvaret for eleverne/holdet under hele besøget.

Det er ikke tilladt at gå rundt på anlægget uden en formidler.

Renseanlægget er en arbejdsplads med mere end 50 aktive medarbejdere, maskiner og bassiner med spildevand. Derfor er der en række sikkerhedsregler, som I skal følge.

Af hensyn til trafik og anlæg skal de besøgende holde sig samlet og til enhver tid følge formidlerens anvisninger.

BIOFOS har ikke ansvar for personlige ejendele.

BOOK HER