Vi renser spildevandet

Fag: Natur/teknologi
Trin: 3.-4. klasse
Varighed: 2,5 time

Vi oplever nogen gange at vores booking kalender ser helt optaget ud. Er det tilfældet for dig, så prøv en anden browser eller ring til os, så finder vi en løsning!

Hvad er spildevand, og hvad sker der med det?
Hvad laver man på et renseanlæg?
Hvad sker der med det der kommer i toilettet?

Disse og mange flere spørgsmål finder vi svar på i forløbet ”Vi renser spildevandet“, som handler om hvordan vi mennesker påvirker vandets kredsløb med vores spildevand, og hvad BIOFOS gør for at sikre et rent havmiljø.
Eleverne kommer tæt på spildevandets forunderlige verden og følger på rundvisningen vandets vej gennem renseanlægget.
Forløbet er tilrettelagt med vægt på faglighed og dialog der er målrettet klassetrinnene og Fælles Mål for natur/teknologi.

Eleverne deltager aktivt med opgaver og forsøg, der underbygger/uddyber deres viden om og forståelse for renseprocessen., bl.a. vores helt nye sorteringsspil og proces-puslespilskort.

Læg puslespillet og se vandets vej fra hjem til hav

Sorteringsspillet hvor eleverne skal fordele affald i de rigtige søjler

Der er plads til fordybelse, når eleverne gennem leg og læring lærer om spildevand.

Forberedelse inden besøg

Forløbet tilbydes på:

Det med sikkerhed og ansvar:

Vi gør opmærksom på at jeres besøg på renseanlægget er på eget/skolens ansvar, og det er læreren/underviseren der har ansvaret for eleverne/holdet under hele besøget.
Det er ikke tilladt at gå rundt på anlægget uden en formidler.
Renseanlægget er en arbejdsplads med mere end 50 aktive medarbejdere, maskiner og bassiner med spildevand. Derfor er der en række sikkerhedsregler, som I skal følge. Af hensyn til trafik og anlæg skal de besøgende holde sig samlet og til enhver tid følge formidlerens anvisninger.
BIOFOS har ikke ansvar for personlige ejendele.

BOOK HER