Fokus på renseprocessen

Fag: Naturvidenskabeligt grundforløb, biologi, geografi, kemi, bioteknologi, naturgeografi.
Trin: 1.-3. g. (Naturvidenskabelig grundforløb)
Varighed: 2,5 timer
Sted: KloakLab Renseanlæg Avedøre

_MG_7265

KloakLab er formidling om spildevand, miljø og bæredygtig energi. Vi kobler teori og øvelser til den virkelige verden. I KloakLab kommer eleverne tæt på spildevandets forunderlige verden. Iført gummihandsker, masker og kitler arbejder de aktivt i vores laboratorium med forsøg, der knytter sig til mekanisk, biologisk og kemisk rensning af spildevand. Eleverne fremlægger øvelserne for hinanden, og vi diskuterer, hvilke miljø- og klimaudfordringer vi står overfor.

_MG_6818Eleverne bliver udstyret med kittel, gummihandsker og masker, inden de skal analysere spildevandet for glukose og ammonium. Eleverne skal indsamle data og ud fra deres resultater reflektere over de udfordringer, spildevand kan
skabe for miljøet. Eleverne laver forsøg med nedbrydning af organisk stof og fremlægger resultatet for hinanden. I forløbet er der både fokus på faglighed og metode. Eleverne laver en dissektion af spildevandet og taler om nitrifikation og denitrifikation.

KloakLab har fokus på både metode og teori i vores forløb. Hos KloakLab oplever eleverne, hvordan naturfagene supplere hinanden. Undervejs i et forløb arbejder eleverne med forskellige øvelser, som de skal diskutere med hinanden og efterfølgende fremlægge for resten af klassen. Der er i forløbet både fokus på metode, når eleverne laver en dissektion af spildevand, og på teori, når vi taler om nitrifikation og denitrifikation. Øvelses resultaterne kan eleverne tage med tilbage til skolen og arbejde videre med i andre opgaveforløb.

Se øvelses vejledninger her:

BOOK HER